Читај ми!

Dnevni magazin kulture

U emisiji Kulturni krugovi najavljujemo dve izložbe koje će biti otvorene večeras u Beogradu i koje asociraju na leto.

Izložba „More" Stjepana Jukića, gosta iz Splita, biće otvorena u izložbenom prostoru KvArt BW. Slike i svetlosne instalacije iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza objedinjene su morem kao inspiracijom. „More" je peta izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22", koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i nastavak je godišnjeg izložbenog programa Galerije ŠTAB i KvArt BW.

Umetnica Iva Prlinčević predstavlja se publici izložbom „Letnji dan" koja će biti otvorena u Galeriji NAR u Zemunu. U okviru izložbe biće prikazani slike i akvareli sa morskim motivima nastali pod vedrim nebom, većinom naslikani ovog leta, u Crnoj Gori i Dalmaciji. Gosti na otvaranju su Isidora Sinadinović, mecosopran i Gordana Sinadinović, klavirska pratnja.

U Arilju je otvoren 13. ARLEMM, ariljska letnja muzička manifestacija, o kojoj će govoriti džez kritičar Vojislav Pantić čija je knjiga „Jazz face" predstavljena na festivalu proteklog vikenda. Preporuku za čitanje tokom toplog leta daće naš književni kritičar Saša Ćirić.

Emisiju vodi Tanja Živković.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво