Читај ми!

Ljuto - od bola do uživanja

U ljudskoj kulturi i psihologiji postoji nešto što nas vuče ka ljutoj hrani iako bi namirnice sa kapsaicinom, jedinjenjem koje proizvodi toplotu, trebalo da nas odbijaju jer aktiviraju receptore za bol.

 

Ipak, otkriveno je da se naša osećanja zadovoljstva i odbojnosti preklapaju. Neuroni reaguju na bol i zadovoljstvo zajedno, pa kada jedemo ljuto, pojačan endorfin tokom stresa jača zadovoljstvo. To što volimo ljuto potvrđuje da nam je hrana mnogo više od pukih kalorija i hranljivih materija. Oni vole i proizvode najljuću hranu u Srbiji. Vlada Miladinović i Vlada Stanojlović - gosti u Dionisu.

Muzički urednik: Ivana Đorđević

Autor i voditelj: Dijana Ivanović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара