Читај ми!

Iz sveta informacionih tehnologija

Snežana Ćurčić i Digitalna planeta

 

Sa nama će u studiju biti Snežana Ćurčić, novinarka, istraživačica i producentkinja Bi-Bi-Sija Svetske službe na engleskom jeziku, autorka tekstova za „Fajnenšel tajms" i onlajn literarnu platformu WritersMosaic, koja već godinama živi i radi u Londonu, a ovih dana je u Beogradu.

Jedan od Snežaninih istraživačkih fokusa usmeren je ka digitalnim tehnologijama, pa ćemo razgovarati o Bi-Bi-Sijevoj emisiji Digitalna planeta i velikom broju neobičnih i uzbudljivih putovanja na koja ju je „odvela", o Srbiji kao zemlji sa veoma dugom tradicijom digitalnog računarstva i veoma uspešnim IT pričama, o tome kako je kao magistar Teorije informacionih sistema učestvovala u pripremanju vizuelnih i audio-materijala za prelazak na digitalni format u Bi-Bi-Siju, kako je tražila i realizovala priče tokom pandemije, kao i o tome kako da se odvojimo od mobilnih telefona i povratimo svoj „analogni" život. 

Uređuje i vodi: Tamara Vučenović 

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво