Читај ми!

Presek stanja vizantološke nauke...

Srđan Pirivatrić, Vukica Mikača i Ivora Arsenović

Danas razgovaramo sa Srđanom Pirivatrićem, uglednim vizantologom, višim naučnim saradnikom u Vizantološkom institutu SANU. Prošle godine u Beogradu je održana vizantološka konferencija na kojoj su se oupili stručnjaci svih generacija. Sa prof. Pirivatrićem razgovaramo o sadašnjem preseku stanja vizantološke nauke kod nas, na Balkanu i u svetu.

Na današnji dan rođena je naša pijanistkinja i kompozitorka, muzičarka Ksenija Zečević. Prošle godine obeležena je petnaesta godišnjica Ksenijine smrti izložbom fotografija i multimedijalnog rada naše poznate umetnice Vukice Mikače. Vukica je naš gost danas i sa njom razgovaramo o ovom njenom radu, o Kseniji i o drugim umetnicima koji su Vukici pozirali za njene fotografije, u nadi da ćemo ovim razgovorom prikazati jedan mali radijski portret i Vukice Mikače.

U petak 18. februara u Galeriji Singidunum u Knez Mihajlovoj otvara se izložba akvarela umetnice Ivore Arsenović pod nazivom Voda i traganje. Sa njom danas razgovaramo o njenim radovima, o tehnici akvarela i o neobičnoj temi ove izložbe.

Emisiju uređuje i vodi Zoja Bojić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво