Читај ми!

Jutarnji vikend program

Iz sadržaja emisije:

Predstava „Tesla, izumetnik" u režiji Nebojše Bradića biće premijerno izvedena u subotu, 22. januara na sceni „Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta. Drama „Tesla, izumetnik", kao i roman Vladimira Pištala „Tesla - portret među maskama" kojim je inspirisana, nije biografska rekonstrukcija jednog života, već priča koja se uspostavlja kao paradigma slike savremenog sveta. U tom svetu se vodi večita borba između onih koji vide dalje i dublje, koji ispod pojavnih oblika naslućuju moćne sile koje žele da oslobode i onih drugih, čiji se uvid u snagu tih sila ograničava na potrebu da ih kontrolišu i nadziru.

Biće reči o izložbi „Velikanke srpske kulture" koja je otvorena u Domu Jevrema Grujića.

Gost emisije Novi dan je pesnik, esejista i istoričar umetnosti Aca Vidić koji će govoriti o fenomenu poetskog stvaralaštva, kao i o književnom časopisu Brankovina.

Emisiju priprema i vodi Aleksandar Drobac

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво