Читај ми!

Aktivizam Srpkinja u Severnoj Americi

Gosti: Olga Ravasi i Gordana Petković Laković

Olga Ravasi je profesor političkih nauka na koledžu Okton u Čikagu. Rođena je u Beogradu, a potom je živela u Sarajevu, Čikagu i sada u Majamiju. Doktorirala je i magistrirala međunarodne odnose. Osnivač je Srpskog radija u Čikagu. Bila je producent na značajnim američkim TV mrežama. Od 2015. je izaslanik i specijalni savetnik za Balkan i međunarodne odnose generalnog sekretara Interport policije. Osnivač je kampanje „Srbi za Trampa 2020" i Glasačke alijanse američkih Srba. Aktivno radi na unapređivanju veza matične države Srbije i američkih javnih krugova i srpske dijaspore. Pripada intelektualnom i akademskom establišmentu srpskog iseljeništva.

Gordana Petković Laković je srpska književnica iz Toronta. Rođena je u Beogradu, a od 1994. godine živi u Kanadi. Objavila je osam knjiga na srpskom i engleskom jeziku. Posebnu pažnju privlače njeni zbornici „Zašto smo otišli" u kojima opisuje iskustva srpskih emigranata. Urednica je srpskog magazina „Slovo" i članica Uprave Srpske nacionalne akademije u Torontu. Veoma je angažovana na promociji lika i dela Nikole Tesle na severnoameričkom kontinentu, a taj aktivizam rezultirao je dodeljivanjem imena srpskog naučnika najvećem bulevaru u Hamiltonu, kao i početak izgradnje Teslinog parka. Uskoro se očekuje njen muzički disk za decu.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво