Читај ми!

Otkrivanje spomenika Dobrici Eriću

Dokumentarni program

U Srednjoj školi „Dobrica Erić" u Kniću, 25. oktobra 2021. godine održana je izuzetno značajna kulturna manifestacija povodom otkrivanja spomenika Dobrici Eriću.

Društvo srpskih domaćina, sa svojim predsednikom Nićiforom Aničićem, podiglo je spomenik pesniku Dobrici Eriću, koji je svečano otkriven u Kniću. Oni su kroz taj čin želeli da izraze ne samo blagodarnost Društva srpskih domaćina Dobrici Eriću, koji je bio njihov istaknuti i privrženi član, već da izraze i zahvalnost naših generacija Dobrici za njegovo grandiozno pesničko delo, koje je obogatilo našu kulturu, ali i za njegovo postojano rodoljublje i patriotizam.

Spomenik Dobrici Eriću je rad akademskog vajara Zorana Ivanovića, redovnog profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Dobrici Eriću će, prema mišljenju inicijatora, biti dobro u Kniću, biće okružen učenicima, u ambijentu škole koja nosi njegovo ime, u srcu svoje Gruže.

Svečanosti su prisustvovali potomci Dobrice Erića ‒ ćerka Svetlana i sinovi Dragiša i Dobrivoje sa porodicama.

Đaci Srednje škole „Dobrica Erić" iz Knića i Osnovne škole „Desanka Maksimović" iz Vraćevšnice izveli su izvanredan kulturno-umetnički program, a stihove posvećene Dobrici Eriću govorili su: Ljiljana Bralović, Blagoje Baković i zavičajni pesnik Marko Marković.

Autor scenarija manifestacije je potpredsednik Društva srpskih domaćina Slobodan Erić, glavni i odgovorni urednik „Geopolitike", a program je vodila Jasmina Stojiljković, glumica Srpske drame Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici.

Autor emisije je Biljana Đorović

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво