Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Nižnjem Novgorodu, rodnom gradu klasika ruske i svetske književnosti Maksima Gorkog, održava se deseti Ruski pozorišni festival „Gorki - dramaturgija jedne ličnosti". Na festivalu učestvuje i Narodno pozorište iz Beograda koje će izvesti predstavu „Vasa Železnova i drugi" u režiji Zlatka Svibena, a iz Nižnjeg Novgoroda za „Kulturne krugove" nam se javlja Sanja Milić.

Domaća teatarska scena je u znaku 30. Pozorišnog festivala „Zoranovi dani" koji je u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović" za vikend otvoren premijerom predstave „Emilija Galoti", po dva i po veka starom tekstu Efraima Gotholda Lesinga u režiji Tare Manić i produkciji domaćina festivala. O ovoj predstavi iz Zaječara govori naš pozorišni kritičar Bojan Munjin.

Saznajemo i novosti sa jubilarnog, desetog Filmskog festivala u Tuzli, koji traje od 15. do 19. oktobra i koji publici ovih dana donosi projekcije regionalnih filmskih hitova u Bosanskom kulturnom centru, ali i susrete sa članovima filmskih ekipa.

Biće reči o antiratnom romanu „Idemo na Zagreb" pisca i istoričara Nebojše Jovanovića, kao i o međunarodnom projektu „SHAKIN'", koji se, između ostalog, bavi uvođenjem tzv. alternativnog znanja u akademsko polje i transformacijom kurikuluma i pedagoških metoda u okviru studija kulturnog menadžmenta i kulturne politike. Okuplja šest partnera iz četiri zemlje - među njima su Univerzitet umetnosti u Beogradu i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво