Читај ми!

Sabrana dela Dejana Medakovića

Današnji Zlatni presek posvećen je u celosti akademiku profesoru Dejanu Medakoviću (1922-2008), istoričaru umetnosti.

U toku je objavljivanje sabranih dela profesora Medakovića, u izdanju Prometeja iz Novog Sada. Ovaj poduhvat obeležava stogodišnjicu profesorovog rođenja. To je povod da o Medakoviću kao profesoru istorije umetnosti na beogradskom Filozofskom fakultetu, gde je radio do 1982. godine, razgovaramo sa nekim od njegovih nekadašnjih studenata, gospođom Verom Ugrinov i gospođom Sonjom Bogdanović.

Naš sagovornik takođe će biti profesorov sin, dirigent Pavle Medaković, sa kojim ćemo razgovarati o tome koliko su proučavanja likovne umetnosti i naše kulture predstavljali suštinski deo života profesora Medakovića.

Pridružiće nam se i izdavač, gospodin Zoran Kolundžija iz Novog Sada, koji je pruzeo ovaj gromadni zadatak izdavanja sabranih dela profesora Medakovića. Sa njim ćemo razgovarati o značajnim knjigama profesora Medakovića iz oblasti istorije umetnosti.

U emisiji ćemo čuti i nekoliko kratkih vinjeta iz Arhiva Radio Beograda na kojima profesor Medaković govori o svom radu iz oblasti istorije umetnosti.

Emisiju uređuje i vodi Zoja Bojić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво