Читај ми!

Naši u Švajcarskoj i Švedskoj

Gosti: Dragan Vukašinović i Aleksandar Draganović

Dragan Vukašinović je diplomirani pravnik i pisac iz Švajcarske. Rođen je 1968. godine u Đakovici, Metohija. Najranije detinjstvo proveo je u Nemačkoj, osnovnu i srednju školu završio je u Kruševcu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Poslednjih dvadeset godina živi sa porodicom u Švajcarskoj, gde je član Literarnog kruga „Zlatno pero" iz Ciriha. Oduvek se interesovao za humanističke nauke, posebno za istoriju, filozofiju i književnost. Sećanja, ljubav, ljubav prema porodici, prijateljima i svojoj zemlji, kao i bogata povest srpskog naroda, bili su mu inspiracija za četiri knjige poezije koje je objavio.


Aleksandar Draganović je profesor ekonomije i pisac iz Stokholma, u Švedskoj. Objavio je dve knjige poezije, a autor je i dramskih tekstova i eseja. U njegovim radovima dominira tema potrage za arhetipom o slobodi do koje se dolazi u samoći. Petnaest godina je vodio veoma slušanu emisiju „Sentimentalno vaspitanje" na Radio Paraćinu. Pred preseljenje u Švedsku, prošle godine je napisao i režirao pozorišni komad „Deda Mraz je švorc", koji je izveden na pozornici Zvezdara teatra u Beogradu. Početkom sledeće godine očekuju se njegove nove knjige - zbirka kratkih priča i roman za decu.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво