Читај ми!

Ekološki magazin

Pioniri svetlosti

U Evropi postoji više od tri hiljade energetskih zadruga, od kojih su dve u Srbiji. Osnivači zadruge Elektropionir imaju i ideje i iskustvo, ali za sada čekaju izmene zakona i propisa koji će, kako se nadaju, onih potrebnih trinaest koraka od sunca do sopstvene struje ili smanjiti ili bar učiniti ostvarivim, jer - zaglavili su se već na trećem. Čućete Anu Džokić, Đorđa Samardžiju i Igora Vejnovića.

Desetak kilometara od centra Beograda, pored farme Vizelj, prijavljena je deponija uginulih svinja. Dok su inspekcija i mediji došli - životinje su zatrpane, ali plitko. Uz malo alata sve je moglo da se vidi. Nekoliko meseci kasnije, ono što se ne vidi, ali se o tome priča, je još uginulih svinja unutar same farme koja je pod stečajem i čuva je obezbeđenje. Udruženje Eko Pančevački rit je podnelo prijave i čeka odgovor tužilaštva.

Ribočuvari su prošli vikend proveli vadeći mrtvu ribu iz Kolubare. Do pomora je došlo zbog ispuštanja otpadnih voda u reku. Prema gruboj proceni, uginulo je 25 tona ribe. O tome govori ribočuvar Darko Gavez.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.       

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво