Читај ми!

Koncert „Muzika stvara ljude” i gošća Đurđa Papazoglu

U nedelju, 25. jula u 11.30 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće održan koncert pod nazivom „Muzika stvara ljude”, kao finalni segment muzičkog kampa održanog tokom ove nedelje u zemunskoj osnovnoj školi „Lazar Savatić”.

 

Organizator ovog događaja, na kome će se kao deo velikog horskog i orkestarskog ansambla predstaviti deca uzrasta od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda, jeste „Music Art Project ‒ Muzika nade", čija je izvršna i umetnička direktorka Đurđa Papazoglu.

MAP već drugu godinu zaredom sprovodi projekat „Sutra počinje danas", koji je finansirala delegacija Evropske unije u Srbiji. Sprovođenjem inovativnih muzičkih aktivnosti po čuvenom venecuelanskom obrazovno-inkluzivnom programu „El Sistema", i sledeći viziju njegovog osnivača dr Hozea Antonija Abreua da „muzika treba da bude priznata kao faktor socijalnog razvoja u najvišem smislu, jer prenosi osnovne vrednosti - solidarnost, harmoniju i uzajamno razumevanje", projekat se u Srbiji bavi problemom socijalne isključenosti dece koja dolaze iz marginalizovanih zajednica. Cilj projekta je otklanjanje predrasuda i diskriminacije u ranom uzrastu i stvaranja okruženja koje je otvoreno i neguje različitost, i u tome muzika ima važno mesto. „Muzika ima svojstvo da ujedini zajednicu i izrazi najfinija osećanja" ‒ ovo je takođe moto organizacije o kojoj će danas biti reči u emisiji koju uređuje i vodi Maja Čolović Vasić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво