четвртак, 29. апр 2021, 09:00
Šta znamo o jajima i farbanju jaja?
U iščekivanju Uskrsa, u današnjoj epizodi sa dr Radmilom Resanović, profesorom Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, razgovaramo o jajima.
Šta sve utiče na kvalitet jaja? Kako ih čuvati? Da li je zdravo konzumirati živa jaja? Od čega zavisi čvrstina i debljina ljuske?
Doc. dr Nemanja Rajčević sa Biološkog fakulteta otkriva koja sve jedinjenja prisutna u biljkama mogu biti iskorišćena za farbanje uskršnjih jaja, a ukazuje i na njihove biološke funkcije kod biljaka.
Prof. dr Momčilo B. Đorđević u redovnoj rubrici donosi priču o značaju kokošjih jaja u proizvodnji vakcine protiv sezonskog gripa.
Kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, u rubrici Naučno prelistavanje sa Nikolom Božićem iz Petnice donosimo pregled najinteresantnijih naučnih vesti u prošlom mesecu.
Autor i voditelj: Tomica Mišljenović
Autor:
Томица Мишљеновић
Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]
Коментари