Ognjen Rakčević i Marko Čelebić

Emisija o sedmoj umetnosti

U današnjoj Filmorami idemo u susret Martovskom festivalu, koji će verovatno imati svoje aprilsko izdanje. Tako je naš prvi današnji gost docent na Fakultetu dramskih umetnosti i filmski producent Ognjen Rakčević. Naime, u biblioteci Astronomske opservatorije na Zvezdari nedavno je snimljena igrana rekonstrukcija čuvene šahovske partije velemajstora Svetozara Gligorića iz daleke 1953. koja će biti sastavni deo dokumentarnog filma „Gligorićeva Mar del Plata ‒ kraljeva indijska varijanta", o našem najboljem šahisti svih vremena.

Glumci Radomir Nikolić i Nikola Krneta, zajedno sa maskerkom Draganom Injac, oživeli su likove Svetozara Gligorića i Migela Najdorfa, reditelj je Milan Todorović, a producent naš današnji gost Ognjen Rakčević. Rakčević i Todorović su već sarađivali na filmovima „Tapavica" i „General Svetomir Đukić", a ovaj drugopomenuti film će uskoro imati beogradsku premijeru na Martovskom festivalu.

I drugi deo emisije biće posvećen ovom festivalu jer će u okviru njegovog revijalnog dela biti prikazan film „Jedan život, jedan san" Marka Čelebića, koji na poseban način govori o istoriji i uticaju omladinskog i alternativnog pozorišta DADOV. Naš današnji gost je inače pozorišni reditelj, demonstrator na FDU i urednik programa u DADOV-u.

Setićemo se i kako je za naš program govorio veliki kompozitor Zoran Simjanović

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара