Uskrs-radost zajedništva

Gosti su otac Aleksandar Ninković, magistar biblijske teologije, sveštenik Beogradske nadbiskupije i prof. dr Rastko Jović, Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Hrišćanstvo je, pre svega, objava Hristovog Vaskrsenja u ovom svetu. Svet je ležao u tami, a onda je došao On i rekao: „Smrti više nema" ! „Radujte se, mir s vama", govorio je svojim učenicima Hristos. Sveti apostol Pavle, u Prvoj poslanici Korinćanima govori: „Ako Hristos nije vaskrsnuo, uzalud je onda naša propoved i vera". Isus Hristos, Onaj koji je „smrću uništio smrt. Ne kažemo da je smrt uništio Vaskrsenjem, nego, upravo-smrću". Hrišćani Zapadnog obreda danas proslavljaju Uskrs, dok će hrišćani Istočnog obreda Vaskrs proslaviti 2. maja.

Povodom današnjeg velikog hrišćanskog praznika Uskrsnuća Gospoda Isusa Hrista, u studiju su dva hrišćanska teologa, jedan katolički, drugi pravoslavni: otac Aleksandar Ninković, magistar biblijske teologije, sveštenik Beogradske nadbiskupije i prof. dr Rastko Jović, Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu i tokom razgovora čućemo šta nas to kao hrišćane zbližava a šta udaljava, jer, ako verujemo da je Hristos vaskrsao koliko su bitne razlike između nas hrišćana, a govorićemo o izazovima savremenog sveta, problemima sa kojima se suočavamo i suočavaćemo se u godinama pred nama.

Autor i voditelj Dušanka Zeković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво