Читај ми!

Bojan Vuletić

Gost: scenarista i reditelj Bojan Vuletić

Gost današnje emisije je filmski scenarista i reditelj Bojan Vuletić, publici poznat po filmovima „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" i nagrađivanom „Rekvijem za gospođu J". Jedan od povoda za današnje gostovanje je serija „Porodica", snimljena dvadeset godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Reč je o mini-TV seriji koja prati poslednjih četrdeset osam sati zajedničkog života porodice Milošević. Nju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana je na dosad poznatim činjenicama, autentičnim snimcima i svedočenjima prisutnih. O tome kako je došao na ideju da napiše ovaj scenario i snimi seriju, kako su birani glumci, kakav odjek očekuje, o filmovima i profesuri govoriće Bojan Vuletić.

Izdvojićemo i događaje iz kulture među kojima je izdavanje knjiga „Ponovo osuđen" albanskog pisca i disidenta Fatosa Lubonje, u izdanju kikindske Partizanske knjige i zbirke priča Madriđanina Kristijana Krusata „Kratka teorija o putovanju i pustinji", u izdanju smederevskog Heliksa.

Biće reči i o koncertu „Mundus Inversus" združenih ansambala Beogradski barok i Holland Baroque, održanom u Novom Sadu u okviru serije koncerata Evropa u gostima 2021.

Čućemo i kakva je predstava „Deobe" Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, odigrana u Srpskom narodnom pozorištu, kao i izložba i film „Velika knjiga Irske" u okviru Beogradskog irskog festivala.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво