Читај ми!

Ekološki magazin

Semafor zagađenja

Postoji pokret koji se zove „odrast". On razmatra načine na koje čovek može da deluje, a da se ne insistira na stalnom rastu proizvodnje i konzumacije. To su načini koji podržavaju rast zdravlja, obrazovanja, sreće, a ne samo novčanih transakcija. Milja Vuković veruje u to i poziva vas u Malu školu odrasta, namenjenu svima koje interesuju ekologija, društvena pravda, održivi život i zelena ekonomija, a koju organizuju platforme Zajedničko i Plavo i zeleno.

Građani Smedereva svojim potpisima su zahtevali postavljanje Semafora zagađenja na centralnom gradskom trgu, kako bi u realnom vremenu imali podatke o kvalitetu vazduha. Kada se ne rešava uzrok, bar da znaju kako da se nose sa posledicom - da li da izađu napolje sa maskom na licu ili da uopšte ne izađu? Gradska uprava ovaj zahtev za sada nije uvažila.

Inicijativa Crveni bedževi, u borbi da se sprovede volja građana, ima i podršku brojnih javnih ličnosti, a jednako značajna je i podrška svakog pojedinca. O tome govori i na zajedničku akciju vas poziva Nataša Rašković.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво