Читај ми!

Vasil Hadžimanov

Džez muzičar i Pozitivna trema

Vasil Hadžimanov potiče iz muzičke porodice. Njegovi roditelji, Zafir Hadžimanov i Senka Veletanlić, kao i tetka Bisera Veletanlić, poznati su srpski i jugoslovenski muzičari. Klasično muzičko obrazovanje započeo je sa pet godina. Završio je Srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac", a potom muzičko školovanje nastavio kao stipendista koledža Berkli u Bostonu, gde je i diplomirao na odseku za klavir 1995. godine. Posle studija proveo je godinu dana u Njujorku, a onda se vratio u Srbiju i osnovao „Vasil Hadžimanov bend".

Tokom studija na Berkliju, nastupao je sa grupom „Sveti", sa Markom Đorđevićem i Batom Andonovim. Sa Afro-pop bendom Paskala Bokara išao je na turneju po SAD. U Njujorku je sarađivao sa poznatim muzičarima poput Dejvida Gilmora i Kristofera Čika, a istovremeno je radio i kao muzički programer u studiju „Tomandandy". Po povratku u Srbiju, počinje njegov rad na spajanju muzičke baštine Balkana i zapadnjačkih muzičkih žanrova (džez, fank, world music), a 2001. objavljen je i prvi album benda „Vasil Hadžimanov". Sarađivao je i sa drugim bendovima, među kojima su: „Darkvud dab", „Bace Quartet", „Vasil Hadžimanov pijano trio". Nastupio je i kao gost na koncertu Najdžela Kenedija 2004. godine.
Komponuje muziku za filmove i TV serije („Kad porastem biću kengur", „Košarkaši", „Otvorena vrata").

Učestvovao je na jedinstvenom događaju ‒ pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture i pridružio se Stefanu Milenkoviću i novosadskom kamernom orkestru „Camerata Academica" na koncertu koji je mogao da se prati onlajn 13. januara od 20 sati.

Autor emisije: Ana Ćirica

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво