Читај ми!

Iva Milošević i Jovana Tomić

Gosti u Maskama su Iva Milošević i Jovana Tomić.

U Narodnom pozorištu u Somboru u subotu, 12. decembra, održana je premijera predstave „Ćelava pevačica" Ežena Joneska u režiji Ive Milošević.

„U 'Ćelavoj pevačici' Jonesko je protestovao protiv malograđanskog, buržoaskog konformizma. Govorio je da je upravo konformista, malograđanin izgubljen i dehumanizovan, okamenjen. Smatrao je da su reči malograđana samo šumovi lišeni smisla", zapisala je povodom premijere predstave rediteljka Iva Milošević, sa kojom ćemo razgovarati o besmislu i smislu, dehumanizovanim društvima i pojedincima, o pozorištu apsurda, ali i o njenom pedagoškom radu i izazovima u radu sa studentima na Katedri za glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu u toku su probe predstave „Moj muž" makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske, a u režiji Jovane Tomić. U predstavi, koja je nastala na osnovu zbirke kratkih priča, igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Ovo je druga režija Jovane Tomić („Natan Mudri") u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

O predstavi „Moj muž", kao i o predstavi „Kretanje", koja je na ovogodišnjem Sterijinom pozorju dobila šest nagrada, a koja će biti ovog vikenda na repertoaru Bitef teatra, razgovaramo sa Jovanom Tomić.

Urednik i voditelj emisije je Gordana Đurđević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво