Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Alan Ford, Trubaduri, problemi frilensera...

U emisiji Kulturni krugovi danas ćemo najaviti otvaranje izložbe „Alan Ford trči počasni krug" u Muzeju Jugoslavije, kojom ova institucija obeležava svoj dan. Na ovoj postavci biće prikazane 152 originalne table iz ranog perioda, kada je na izradi stripa radio prepoznatljivi italijanski dvojac Magnus-Bunker, kao i tri naslovna crteža Paola Pifarerija.

Govorimo i o projektu evropske kulturne saradnje Trubaduri 2020 koji, kao deo programa Kreativna Evropa, pospešuje transnacionalnu mobilnost umetnika i razvija njihove kapacitete za uključivanje na evropsku muzičku scenu.

Danas u emisiji posvećujemo pažnju i problemima sa kojima se suočavaju frilenseri i uopšte oni koji rade u onlajn sferi. Naime, upravo njih Poreska uprava odnedavno poziva da prijave poreze na zarade iz inostranstva za poslednjih pet godina, te očekivani iznosi za uplatu dostižu i nekoliko hiljada evra. O tome danas razgovaramo sa advokatom Nenadom Cvjetićaninom, Mladenom Milosavljevićem iz Udruženja frilensera i preduzetnika Srbije i Anom Đorđević, diplomiranom pravnicom koja godinama predaje engleski jezik strancima preko Skajpa.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво