Читај ми!

Voda na Mesecu

Za samo nekoliko dana saznali smo da je na Mesecu prisutna znatno veća količina vode nego što se do sada verovalo.

Uzbudljivo otkriće fosfina, potencijalnog markera tragova života u atmosferi Venere je opovrgnuto neposredno nakon što je izazvalo veliku pažnju javnosti, a svemirska letelica OSIRIS - Redž prva je u istoriji koja se uspešno spustila na asteroid BENU i prikupila uzorke koji su na putu ka Zemlji.

O svim ovim uzbudljivim otkrićima razgovaramo sa Stanislavom Miloševićem, asistentom na Katedri za astronomiju Matematičkog fakulteta u Beogradu.
U emisiji donosimo i informacije o lokalizaciji do sada nepoznatih pljuvačnih žlezda, otkrivamo na koji način svinje mogu pomoći u transplantaciji pluća, a srednjoškolce zainteresovane za nauku pozivamo da se prijave za programe Istraživačke stanice Petnica. Naši gosti su dr Milena Trandafilović, docentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu, Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica i prof. Momčilo B. Đorđević, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu u penziji.

Autor i voditelj: Tomica Mišljenović

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво