Milutin Srbljak, Dušica Ivanović i Zoran Bognar

Dobitnici književnih nagrada „Rastko Petrović" za 2020.

Milutin Srbljak, po profesiji lekar specijalista epidemiologije, rođen je 1952. godine u Peći gde je i završio osnovnu školu i gimnaziju. Do 1997. godine živeo je i radio u Aranđelovcu, odakle odlazi u Ameriku gde i danas živi i radi. Piše poeziju i prozu. Autor je sedam zbirki pesama i dva romana. Dobitnik je mnogih nagrada i član je Udruženja književnika Srbije. Živi u Ridžvudu, a radi u Njujorku i Njudžerziju, SAD.

Dušica Ivanović, rođena je 1960. godine u Loznici. Diplomirala je na odseku Srpskohrvatski jezik i jugoslovenske književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu, a od 1998. godine živi i radi u Torontu (Kanada). Član je redakcije i lektor časopisa za književnost i kulturu „Ljudi govore", sarađuje u časopisu SAN i Novinama Toronto. Pored toga, bavi se nastavnim radom u školi srpskog jezika i radi kao lektor za srpski jezik. Objavila je šest proznih i poetkih knjiga. Član je Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca „Desanka Maksimović".

Zoran Bognar, pesnik, esejista, prozni pisac, književni kritičar i antologičar, rođen je 1965. godine u Vukovaru (Hrvatska). Objavio je dva romana, desetak knjiga poezije, tri knjige poetsko-fenomenoloških mikroeseja kao i dve antologije. Poezija mu je prevođena na osamnaest jezika, učestvovao je na mnogim međunarodnim pesničkim festivalima i kongresima i dobitnik je mnogih nacionalnih i internacionalnih književnih nagrada. Živi na relaciji Vukovar - Beograd kao profesionalni književnik.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво