Jasenovac, pravo na nezaborav

O smislu i značaju izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav"

U spomen parku Šumarice, u Muzeju 21. oktobar u Kragujevcu u subotu, 5. septembra predsedavajući Narodne Skupštine RS, preživelo dete-logoraš koncentracionog logora Jasenovac Smilja Tišma, PPV i MSP Ivica Dačić i ministar rada i veterana Zoran Đorđević i potomak Nikole Tesle Lazar Kosanović otvorili su najveću izložbu o Jasenovcu u Srbiji posle Drugog svetskog rata pod nazivom „Jasenovac, pravo na nezaborav".

Veliki školski čas o Jasenovcu održan je na platou i u muzeju Velikog časa u Kragujevcu, na 1.500 m2, sa 15 tona opreme. Direktor izložbe je prof. dr Gideon Grajf, ekspert za Aušvic i Holokaust iz Izraela, a nakon otvaranja izložbe održana je promocija njegove trilogije koju čine studije "Jasenovac, Aušvic Balkana", "Ustaško konačno rešenje pre nacističkog" i "Alojzije Stepinac modus operandi: pokrsti se ili umri".

O smislu i značaju izložbe „Jasenovac, pravo na nezaborav" za emisiju Kontrapunkt govore ambasadorka Ministarstva spoljnih poslova dr Ljiljana Nikšić, potomak Nikole Tesle Lazar Kosanović i preživelo dete-logoraš koncentracionog logora Jasenovac, Smilja Tišma.

Autor emisije je Biljana Đorović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се