Radio u južnoj pokrajini

Ovog leta „Mreža Most“, javno preduzeće za razvoj i unapređenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, obeležilo je deset godina uspešnog rada.

U okviru „Mreže Most" rade i tri radio-stanice - Radio Kosovska Mitrovica, Radio Gračanica i Radio „Puls" iz Šilova. Kakvu ulogu u informisanju srpske zajednice u južnoj pokrajini one imaju, kakva je njihova budućnost i koliko je radio važan medij za srpski živalj, teme su o kojima razgovaramo sa gošćom emisije „Nevidljivi ljudi", direktorkom JP „Mreža most" Slađanom Ivančević.

U rubrici „Ko je radio na radiju", podsetićemo se dela književnika Stanislava Vinavera, koji je bio plodan radio-dramski autor, jedan od utemeljivača Biblioteke Radio Beograda, a u jednom periodu i urednik emisije „Nacionalni čas".

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje" emitovaćemo odlomke iz razgovora Miloša Jevtića sa dr Darkom Tanaskovićem, filologom, orijentalistom, islamologom, univerzitetskim profesorom, prevodiocem i diplomatom, bivšim ambasadorom SR Jugoslavije u Turskoj, Azerbejdžanu i Vatikanu, kasnije i ambasadorom Srbije pri Unesku. Profesor Tanasković govorio je za ciklus emisija „Gost drugog programa" pre tačno dve decenije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво