Nikola Ljuca

Gost emisije je filmski reditelj Nikola Ljuca

Sa Nikolom Ljucom u današnjoj emisiji razgovaraćemo o njegovom budućem filmu za koji je nedavno dobio sredstva na konkursu Filmskog centra Srbije za domaće dugometražno ostvarenje. Reč je o projektu pod nazivom Zvečarke. Takođe, Ljuca će govoriti i o dokumentarnom filmu, pod nazivom Topli film, na kome je nastavio rad sa kolegom Draganom Jovićevićem, ali i o Bašta festu, koroni i filmskoj industriji u izmenjenim okolnostima, stvarima koje su u mu obeležile ovaj neobičan period.

Od kulturnih događaja iz prethodne sedmice izdvajamo on-line manifestaciju Italijansko leto, i u okviru nje otvaranje festivala u Raveni, knjige turskog pisca Pejami Safe Fatih - Harbije i zbirku priča Zorana Ćirića Crni vinil, bela tišina.

U emisiji će biti reči i o izložbi Portret za Odilon Redona Veljka Valjarevića u Galeriji Lucida, ali i vodiču kroz savremenu umetnost Igra za galeriju britanskog umetnika Grejsona Perija.

Uređuje i vodi Ana Vučković Denčić

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво