In memoriam: Živojin Rajić

Današnju emisiju posvećujemo Živojinu Rajiću (1941-2020), dugogodišnjem ton-majstoru Radio Beograda, koji nas je nedavno napustio.

U Radio Beogradu je radio od 1960. do penzionisanja. Dobitnik je Plakete „Vitomir Bogić" Dramskog programa Radio Beograda za izuzetan doprinos radiofoniji 2016, koautor velikog broja radio-dramskih ostvarenja i zabavno-režiranih programa. Radio je i na prenosu zvuka sa brojnih priredbi, među kojima su i Prva konferencija nesvrstanih u Beogradu 1961, Olimpijske igre u Sarajevu 1984, za šta je dobio posebne pohvale od predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, a kada je Drugi program Radio Beograda šezdesetih godina prešao na svakodnevno emitovanje programa, Živojin Rajić je, kako se to popularno kaže, prvi „podigao regler" u tonskoj režiji. Učestvovao je u realizaciji preko 700 emisija „Vreme sporta i razonode".

U redovnoj rubrici „Kutija za pamćenje", kroz koju vam predstavljamo misaone tokove naših znamenitih umetnika, naučnika druge polovine prošlog veka, emitujemo odlomke iz razgovora koje je Miloš Jevtić vodio sa kompozitorom, akademikom Stanojlom Rajičićem. Bilo je to u ciklusu emisija „Gost Drugog programa" 1975. godine, a ovih dana obeležavamo dve decenije od smrti Stanojla Rajičića.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво