Gosti: Zoran Bogdanović i Milan Tešić

Naši u svetu

Zoran Bogdanović je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Nakon trogodišnjeg puta oko sveta, nastanio se u Kini, gde i zasniva porodicu, dobija dvoje dece koja su rođena u Pekingu. Radi na poslovima zastupanja naših firmi u Kini, izvozu i uvozu.

Zoran Bogdanović jedan je od inicijatora osnivanja udruženja Srba u Kini "Srbija i prijatelji" i poslovnog kluba "Srbija-Kina". Od osnivanja predsednik je oba ova udruženja. Bio je delegat Skupštine dijaspore i Srba u regionu.
Autor je više od 100 putopisnih TV reportaža i vlasnik kolekcije umetničkih portreta srpskih kraljevskih dinastija Obrenović i Karađorđević.
Živi i radi u Pekingu, Kina.

Milan Tešić, rođen je 1953. godine u Lukavcu, Bosna i Hercegovina. Na Tehnološkom fakultetu Tuzla, Univerziteta u Sarajevu, diplomirao je 1975. godine. Magistrirao je i doktorirao na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, tehničke nauke, oblast hemijsko inženjerstvo. Tokom života stalno se dopunski obrazovao i usavršavao u raznim njemu interesantnim oblastima, tako da je, između ostalog, završio i Medicinski fakultet i visoku filozofsku školu u Bombaju, danas Mombaj u Indiji, 1977. godine.

Radio je u privredi uglavnom na rukovodećim mestima a paralelno se bavio naučnim radom, prevođenjem tehničke literature, poezije, pisao buklete i knjige iz oblasti filozofije nastanka ljudske civilizacije i analizirao skrivenu istoriju slovenskih naroda.
Milan Tešić je pored Bosne, Hrvatske i Srbije, živeo i na Kipru, u Kongu, u Južnoj Koreji, Indiji i više ruskih gradova.
Sada kao aktivni penzioner, živi u Sankt Peterburgu. Državljanin je Rusije i Srbije.
Od vremena stalnog nastanjenja u Sankt Peterburgu, aktivno se uključio u popularizaciju srpske kulture i istorije u Rusiji kao predsednik Komiteta "Obnova sećanja" na značajne Srbe u ruskoj kulturi i istoriji i pripadnike ruskog naroda u srpskoj kulturi i istoriji. Član je Saveza pisaca Rusije.

Urednik i voditelj: Miodrag Jakšić

 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво