Hipokratija

Da li je vreme za novo zdanje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, umesto sadašnjeg, sazidanog u vreme kralja Aleksandra Karađorđevića.

Na ovo pitanje, a i mnoga druga, odgovoriće nam gospođa dr Danica Grujičić, v.d. direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, profesorka neurohirurgije, načelnica Centra za neuroonkologiju KCS, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, predsednica Komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja i predsednica humanitarne organizacije Zdrava Srbija.

Ukoliko bi se u ovom trenutku potražila najcenjenija i najpopujlarnija ličnost u Srbiji, onda bi, po svoj prilici, to bila doktorka Danaca Grujičić. Njena popularnost ne proističe iz događaji vezanih za politiku, sport ili zabavu, već se zasniva na savršeno brzoj i tačnoj percepciji nedostataka u funkcionisanju zdravstvene službe, njihovoj racionalnoj analizi i pronalaženju realnih metoda za rešenje problema. 

Poznata je čuvena rečenica dr Grujičić nakon što je maja meseca ove godine odlukom Vlade Republike Srbije inaugurisana u zvanje v.d. direktorke vrlo velikog, ali i vrlo tesnog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije:" prvo ću ukinuti liste čekanja, onda ću se izboriti za uvođenje skupih inovativnih lekova u lečenju malignih bolesti i to o trošku zdravstvenog osiguranja, a onda i za kupovinu novih aparata namenjenih zračnoj terapiji malignih tumora". Sada znamo da je rečeno učinjeno.

Profesorka će našim slušaocima rezimirati ono što je na Institutu urađeno od početka maja do kraja decembra ove godine, a izneće nam i planove za zidanje nove zgrade Instituta koja će biti na nivou onih dobro poznatih u Evropi i drugim delovima tehnološki razvijenog sveta.

Emisiju priprema Momčilo B. Đorđević

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво