Zlatni presek

Ivan Šuletić "Uplašiću samog sebe!", Likovna galerija Kulturnog centra Beograda; "63. saziv Umetničke kolonije Ečka - Slika 2018", Savremena galerija Zrenjanin

Izložba Ivana Šuletića "Uplašiću samog sebe!" u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda predstavlja zanimljiv i intrigantan ambijent sastavljen od medijski raznorodnih prezentacija - crteža, slika, video radova i objekata. Šuletić na predstavljenim radovima ostaje veran temi gradskih pejzaža (Cityscapes) iskazanih na specifičan način koje Mileta Prodanović u tekstu u katalogu izložbe karakteriše kao svojevrsni "vizuelni esej" čitanja grada.

U ponedeljak, u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu otvorena je izložba učesnika ovogodišnjeg saziva Umetničke kolonije Ečka "Slika 2018". Tokom oktobra meseca petoro savremenih vizuelnih umetnika - Karkatag kolektiv, Zoran Todorović , Aleksandra Jovanić, Isidora Todorović, svi iz Srbije i Saša Spačal iz Slovenije - boravilo je i radilo u Umetničkoj koloniji Ečka i tom prilikom su imali priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti u svojim radovima kao i tehmiku u kojoj će se izraziti. Umetnička kolonija Ečka osnovana je 1956. godine i okupljala je umetnike različitih likovnih disciplina, da bi se vremenom održala samo dva saziva - umetnika koji su se bavili klasičnim slikarstvom u sazivu „Slika" i umetnika koji su se bavili akvarelom u „Susretima akvarelista". Godine 2006. je promenjena koncepcija u skladu s promenama u samom biću umetnosti.

Gosti Zlatnog preseka su Ivan Šuletić, umetnik i docent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i Sunčica Lambić Fenjčev, selektorka i kustoskinja Umetničke kolonije Ečka 2018.


Urednik i voditelj emisije: Sava Ristović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво