Čekajući vetar

Ekološki magazin

Lepo je kad želite da budete volonteri i zbog svoje svesti, savesti i entuzijazma imate volju da čistite divlje deponije, sadite drveće i pravite oaze. Očekujete da vaš angažman bude dočekan raširenih ruku, ako ne od pakosnog komšiluka, a ono od institucija, ali nije tako. Po Zakonu o volontarizmu, samo za čišćenje parkova dovoljna je dobra volja - sve ostalo vas stavlja na teška iskusenja. Ako ih prođete, a i dalje vam ostane snage za polaznu tačku - svaka čast! Gošća emisije je Dejana Stevkovski iz Građanskih inicijativa.

Lepa pažnja od strane reka što imaju šljunak i pesak, pa su neki od vas na tome izgradili imperije. Ako preterate, priroda će da se pobuni, pa će da krenu klizišta, ali to već nije vaša briga. Nadležna preduzeća se žale da nemaju dovoljno inspektora - ima ih petnaestak na čitavu Srbiju. Kako izgleda obala Drine i da li Loznica ima ikakve koristi od izdavanja dozvola za eksploataciju peska i šljunka - čućete Miroslava Mijatovića iz Podrinjskog antikorupcijskog tima.

"Trag fondacija" je po peti put dodelila nagrade na nacionalnom nivou za najbolje poslovne "Zelene ideje", koje promovišu održivi razvoj. Pobednici idu na regionalno takmičenje, a priče o kozmetičkim uljima od neiskoriscenih ostataka voća i pasti od sušene bundeve, možda će vas inspirisati da uobličite sopstvenu ideju i sledeće godine budete među dobitnicima nagrada koje mogu da vam pokrenu ozbiljan posao.

Čućete i zašto je obrazovanje o klimatskim promenama važno za naše zdravlje, kao i o značaju edukacije u smanjenju ranjivosti populacije.

Autorka i voditeljka emisije je Aleksandra Vukićević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво