Читај ми!

Mećava, jak vetar i smetovi u višim predelima

Mećava, praćena jakim vetrom i smetovima, na planinama u Srbiji donela je probleme. Neke deonice zatvorene su za saobraćaj, dok putem od Brzeća ka Kopaoniku ponovo saobraćaju vozila ali je vidljivost smanjena na 50 metara, a saobraćaj usporen zbog jakog vetra, upozorili su "Putevi Srbije". Ponovo je prohodan i put Sjenica - Novi Pazar. Sneg, praćen olujnim vetrom potpuno je zavejao Crnu Travu, u toj opštini su smetovi do dva metra. Na Staroj planini ima više od od 90 centimetatra snega. Put ka Ski centru je prohodan, ali je otežan zbog nanosa. Na Goliji je palo pola metra snega. Sve putarske službe su na terenu, čisti se po prioritetima. Pojedini potrošači na području Novog Pazara, Čačka i Lučana ostali su bez električne energije.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u planinskim predelima do kraja dana i sutra očekuje snežna mećava. Udari vetra danas će dostizati 70 kilometara na sat, a sutra 55. Postepeno slabljenje vetra i stabilizacija vremena očekuju se sutra popodne i uveče.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o setu pravosudnih zakona, medju kojima su predlozi zakona o sudijama i javnom tužilaštvu. Na dnevnom redu su 32 tačke.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne odustaje od budućnosti koju je zacrtala. "Oni koji odustaju, nikada ne pobeđuju, a naša Srbija će pobediti!" - napisao je Vučić na Instagramu rezimirajući proteklu nedelju. "U nedelji za nama, sastajali smo se sa prijateljima, davali nove konture velikim strateškim projektima koji će dodatno ubrzati rast Srbije, ali smo svedočili i teškim trenucima i razgovorima o sudbini našeg Kosova i Metohije" - podsetio je predsednik.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da istrajnost Srbije na formiranju Zajednice srpskih opština jača poziciju naše zemlje, dok premijer privremenih institucija Aljbin Kurti slabi poziciju Prištine svaki put kad kaže "NE". Brnabićeva za Televiziju Prva podseća da je formiranje ZSO deo Briselskog sporazuma iz 2013-te godine. Navodi da čak i oni koji nisu saveznici Srbiji po tom pitanju i koji su promoteri kosovske nezavisnosti, navode da se prvo mora formirati Zajednica, pa sve ostalo.

Na ukrajinskom frontu - teške borbe za Bahmut: Ukrajinci granatiraju Donjecku oblast, dok su ruske oružane snage zašle dublje u Ugledar. Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da postoji dogovor sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim da se oružje koje Zapad isporučuje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da neće biti korišćeno za napade na teritoriju Rusije.

Nastavlja se fudbalska Superliga Srbije, u mečevima 20-og kola, u Kruševcu igraju Napredak i Partizan, dva sata kasnije Novi Pazar dočekuje TSC, dok će se od 18 i 30 sastati Mladost GAT i Javor.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво