Читај ми!

Sistem prepoznavanja lica i zaštita naših prava

Njegova upotreba počinje od sprečavanja kriminala ili gonjenja učinilaca kažnjivih dela, preko pružanja raznih usluga ili plasiranja novih proizvoda, pa do praćenja prisutnosti na radnom mestu. Kako naći ravnotežu između primene savremenih tehnologija i očuvanja privatnosti ljudi, odnosno zaštite njihovih podataka? To je bila jedna od tema sastanka „Berlinske grupe“ u Londonu kome su prisustvovali i predstavnici Srbije. Gosti: Marko Antić, rukovodilac Sektora za nadzor i Dragoslav Đukić, viši savetnik u kabinetu Poverenika za zaštitu podataka.

U organizaciji Beogradskog univerziteta  prvi put u našem glavnom gradu se održava Prva međunarodna konferencija o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju - CFMC/2022. Između ostalog biće reči o budžetu Evropske unije, prevenciji finansijskih prevara, fiskalnim odnosima na nivou države, kao i o sajber bezbednosti. O ciljevima ovog skupa razgovaramo sa profesorkom Slađanom Božović sa Fakulteta organizacionih nauka.

Priključivanje Evropskoj uniji daje mogućnost korišćenja fondova za različite namene, od razvoja infrastrukture, do restauracije istorijskih objekata. Iznos novca koji dobijaju članice, mnogostruko je veći od onog izdvojenog za kandidate, među kojima je i Srbija. Naši novinari su se u Rumuniji upoznali sa najboljim primerima korišćenja bespovratnih sredstava Unije i drugih fondova, tokom posete u okviru projekta Puls Evrope. U rumunskoj javnosti može se čuti da ipak nije sve idealno, da je neophodno razvijati i sopstvene kapacitete i da napredak nije isti za celu zemlju. Detalje prenosi Nikola Denčić.

Masovna i nekontrolisana proizvodnja tekstila utiče na životnu sredinu, odnosno na zdravlje ljudi. Novi i mnogobrojni modni trendovi, jeftina garderoba lošeg kvaliteta i kratkog veka - odlike su današnje tekstilne industrije na čiji štetan uticaj upozoravaju stručnjaci. O tome je sa Majom Radetić, profesorkom na katedri za tekstilno inženjerstvo Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, razgovarala Ivanka Joksimović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво