Читај ми!

Ako zaboravim…

Krajem prošle nedelje održana je dvodnevna konferencija „Budućnost starenja" čiji je domaćin bila Srpska akademija nauka i umetnosti. Naši, ali i međunarodni stručnjaci, govorili su o ekonomskim, socijalnim i zdravstvenim izazovima sa kojima se najstariji među nama svakodnevno suočavaju. Starost sa sobom nosi bolest, nemoć i usamljenost. I na ovom skupu je pažnja posvećena istraživanjima koja upozoravaju na veliki i sve češći problem koji donosi starenje - demenciju. Većina starijih od demencije oboli posle 65 godine, ali se kasno primete simptomi, jer su prvi znaci suptilni, i mislimo da su u vezi sa godinama. O tome razgovaramo sa učesnicom Konferencije dr Elkom Stefanovom, neurologom.

Deo današnje emisije rezervisan je, kao i svakog prvog ponedeljka u mesecu, za razgovore sa slušaocima Radio Beograda 1, za komentare, sugestije i primedbe u vezi sa našim programom i emisijama.

Naš gost je književnik Uroš Petrović, učesnik Savetovališta za roditelje, koje je održano u Beogradu tokom vikenda, pod nazivom „Da rastemo srećno i zdravo" . Ovaj nagrađivani pisac je i koautor NTC sistema učenja i autor koncepta koji podstiče kreativni način razmišljanja. Njegova dela već godinama pomeraju granice u savremenoj literaturi za decu i mlade, a sam pisac, u radu sa decom, potencira ideju „da ne postanu puki konzumenti neke tuđe kreativnosti".


Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво