Читај ми!

Svaki četvrti građanin Srbije korisnik e uprave

Srbija je ove godine ušla u grupu od 10 zemalja koje su najviše napredovale u oblasti digitalizacije javne uprave. Na ovome već nekoliko godina radi vladina kancelarija, poznatija kao e uprava. O ovom uspehu i budućim planovima razgovaramo sa direktorom Kancelarije za informacione tehnologije i e upravu Mihailom Jovanovićem.

Kontroverzni bivši predsednik bugarske vlade, svojevremeno osumnjičen za korupciju, klijentelizam i nepotizam Bojko Borisov ove nedelje ponovo je dobio priliku da sedne u premijersku fotelju. Njegova partija desnog centra osvojila je četvrtinu glasova, ali ima značajni koalicioni potencijal. O rezultatima izbora u Bugarskoj i postizbornom procesu razgovaramo sa Dušanom Ilićem sa Instituta za evropske studije.

Kafu od srca, ukoliko ste u Beogradu, možete popiti u Čuburskoj ulici na Vračaru. Prave je i poslužuju mladi sa smetnjama u razvoju. Njihov kafić, kreativna radionica i prodavnica Srcotvornica, deo su projekta humanitarne organizacije Dečje srce. O uspehu ovog poduhvata, njegovoj perspektivi i značaju za društvo razgovaramo sa Sašenkom Mirković, iz humanitarne organizacije Dečje srce.

Francuska književnica Ani Erno ovogodišnja je dobitnica Nobelove nagrade za književnost. Debitovala je sedamdesetih romanom „Očišćeni", a prvi veliki uspeh napravila je deceniju kasnije knjigom „Muško mesto". Roman „Dešava se", koji joj je doneo veliku popularnost, u prvom licu bavi se ilegalnim abortusom 23-godišnje pripovedačice. Erno je prevođena i kod nas a njen književni opus, za Magazin predstavlja književna kritičarka Dragana Kovačević.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво