Putin potpisuje sporazum o pristupanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji

U Kremlju se održava ceremonija potpisivanja dokumenata o primanju Donjecke, Luganske, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije. Aneksija omogućava Rusiji da 15 odsto ukrajinske teritorije, nakon referenduma, tretira kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu s tim brani. Za danas je zakazana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa evroparlamentarcima Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom, kao i sa izaslanikom Vlade Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom. Vučić je ponovio stav i poziciju Srbije u pogledu svih pitanja u regionu. Predsednik je istakao da Srbija ostaje na evropskom putu, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici "odmrzla" cenu dugotrajnog mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je do danas bila ograničena na 128,99 dinara. Produžava se i zabrana izvoza mleka do 31. oktobra. Nova najviša cena šećera biće 109,99 dinara po kilogramu. Menja se i cena svežeg pilećeg mesa, pa će kilogram ubuduće koštati 319 dinara. Cene ulja, brašna i svinjskog mesa ostaju iste.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво