Читај ми!

Manje mleka u marketima, manje krava u štalama, manje farmera...

Na policama srpskih marketa tokom septembra je manje mleka.  Ima ga u jutarnjim časovima  i nestane za sat vremena nakon stavljanja na rafove.  Mnogi uzimaju i deset puta više od stvarnih potreba. Problemi su i u lancu proizvodnje.  Mnogi kažu da je priliv sirovog mlaka manji, da  se mnoge mini farme gase, da se mleko izvozi.  Činjenica je da se iz godinu u godinu smanjuje broj grla po srpskim domaćinstvima i farmama,  da je sve manje stočara i da je cena mleka u otkupu godinama niska. Istražujemo. u emisiji govore stočari, prerađivači, direktori i vlasnici  mlekara, predstavnici lokalne samouprave.

Vinogradarstvo i vinarstvo su u usponu u Srbiji i regionu. Na značaju dobijaju autohtone i zaboravljene sorte grožđa.  Naše vino pronalazi nove inostrane kupce ali ga inostrani turisti kojih je sve više,  pronalaze i otkrivaju kod nas. I vinski turizam je u zamahu.

Naše najprofitabilnije voće malina i posle berbe beleži potrese na tržištu.  Nije dobro ni kada malina dobro rodi ni kada podbaci. Večiti nesporazumi na relaciji proizvođači, prerađivači, hladnjačari.

Urednik emisije Dušan Veličković.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво