Читај ми!

Kosovo i Metohija - spolja pritisci, unutra podele

Kosovo i Metohija i posle sednice Skupštine Srbije posvećene pokrajini ostaje najveći politički problem Srbije. Predsednik Vučić je potvrdio da je vlada izložena snažnom pritisku Zapada, kome se žuri da što pre zatvori kosovsko pitanje. Srbija, međutim, nipošto ne prihvata nezavisnost Kosova i Metohije, ali ne odustaje od dijaloga i potrage za prihvatljivim rešenjem. Čitavu situaciju dodatno komplikuje geopolitička zbrka. O svemu tome razgovaramo sa Dušanom Prorokovićem sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu

Dve godine posle izbornog trijumfa i pada DPS-a, pobednička koalicija blizu je dogovora o trećoj vladi. Intenzivni pregovori koji su vođeni ove nedelje, pre svega o imenu novog mandatara pokazuju rezultate. Za sada postoji značajna saglasnost o Miodragu Lekiću, lideru Demosa kao novom mandataru. Potrebno je, međutim, usaglasiti stavove o programu, prioritetima i drugim važnim funkcijama. Koliko je dogovor izvestan i da li će Crna Gora uskoro dobiti novu vladu, za Magazin govori pisac, publicista i analitičar Želidrag Nikčević.

Prvog dana oktobra počeće popis stanovništva u Srbiji. Trajaće mesec dana i kao i obično imaće za cilj da formira sliku populacije, njenu brojnost, starost, obrazovanje, standard, demografske tendencije...Za ovaj posao je angažovano 15 hiljada popisivača. Kako je popis zamišljen, kada će stići prvi rezultati i šta oni mogu pokazati, pitamo Snežanu Lapčević, pomoćnicu direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Urednik Ana Tomašević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво