Читај ми!

Odlazak kraljice Elizabete

Britanska kraljica Elizabeta Druga preminula je sinoć u 97. godini u svojoj letnjoj rezidenciji u Balmoralu u Škotskoj. Zastave širom Britanije spuštene su na pola koplja, telegrami saučešća stižu iz celog sveta. Novi kralj Čarls rekao je da će se gubitak kraljice snažno osetiti širom sveta. Britanska premijerka Liz Tras opisala je kraljicu Elizabetu kao sam duh Velike Britanije i stenu na kojoj je izgrađena moderna Britanija.

O značaju kraljice Elizabete koja je na prestolu bila punih 70 godina i ulozi krune u britanskom društvu razgovaramo sa gostima emisije, a to su: Mihajlo Rabrenović, profesor strateškog menadžmenta koji se već tri decenije bavi britansko - srpskim diplomatskim i poslovnim odnosima i Aleksandra Kolaković iz Instituta za političke studije.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević.  

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво