Читај ми!

Kako osobe sa mentalnim invaliditetom mogu da se zaposle?

Osobe sa mentalnim invaliditetom su grupa koja je u najvećem riziku da bude lišena poslovne sposobnosti ili da nad njima bude produženo roditeljsko pravo. Na taj način se oni tretiraju kao ljudi mlađi od 14 godina i odluke u njihovo ime donose staratelji. Za sada ne postoji tačan broj osoba sa invaliditetom u našoj zemlji, ali se procenjuje da oni čine 10 odsto naše populacije. Oni koji su radno sposobni teško dolaze do posla. Iako su poslodavcima omogućene i određene povlastice, retko se odlučuju da zaposle osobe sa mentalnim invaliditetom. Sa kakvim problemima se susreću ove osobe govore korisnici i predstavnici Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" pokrenuo je besplatnu telefonsku liniju koja ima za cilj da dodatno motiviše građane koji su odlučili da prestanu da puše. Saveti se mogu dobiti svakog radnog dana od 11.00 do 14.00 pozivom na broj 080 020 0002. O ovome za jutarnji program govori primarijus doktor Biljana Kilibarda, šefica Kancelarije za prevenciju pušenja.

Na Trgu slobode večeras počinje Tamburica fest. Prvi put će biti održana Tamburaška mondovizija u kojoj će učestvovati muzičari iz 15 zemalja i Tamburaška filharmonija sa 200 članova. Tokom festivala biće prikazan dugometražni dokumentarni film "Zaustavite Dunav i skazaljke stare", a biće održan i svečani koncert Ansambla "Johan Štraus" iz Linca koji je
ovogodišnji reprezent Austrije, zemlje prijatelja ovogodišnjeg Tamburica festa.

Urednik i voditelj: Nikolina Miljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво