RTS se pridružuje kampanji "Osloni se na mene"

Institut za transfuziju krvi Srbije i Udruženje Leuka pokrenuli su kampanju "Osloni se na mene" sa ciljem povećanja broja potencijalnih davalaca u registru davalaca koštane srži. U nacionalnom registru u ovom trenutku ima tek 10. 000 upisanih ljudi, a neophodno je da nas bude najmanje 100.000. RTS je prva medijska kuća koja se priključuje kampanji i poziva sve građane da se prijave u ovaj registar. Više o akciji reći će nam novinarka Ana Stamenković koja na RTS-u već godinama prati sve teme vezane za zdravstvo.

Bavićemo se i jednom srodnom temom. U subotu će u Beogradu biti održan Festival mentalnog zdravlja na Trgu Republike, pa će nam se tim povodom u program uključiti Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora klinike „Laza Lazarević"

Govorićemo i o jednom novom portalu koji je pokrenut sa ciljem da se u Srbiji što manje spaljuje strnjika. Zašto je to važno, sazanćemo od Gordana Mimića, naučnog saradnika Instituta Biosens, koji je osmislio sajt www.dim.rs putem kojeg građani sami mogu da prijavljuju požare izazvane paljenjem strnjike.

Najavićemo i dve lepe kulturne manifestacije. U Beogradu počinje književni regionalni festival "Krokodil" koji će najaviti organizator Vladimir Arsenijević, naš nagrađivani pisac. U Novom Sadu koji je ove godine Evropska prestonica kulture počinje program „Tvrđava mira" koji okuplja 1500 umetnika iz 30 zemalja. Detalje će nam preneti Gala Gajin iz organizacije ovog programa.

Kao i svakog petka, naš darodavac Prizma Kragujevac pokloniće digitalni aparat za merenje krvnog pritiska i pulsa slušaocu koji bude znao tačne odgovore na tri pitanja u nizu.

Probudite se uz Radio Beograd 1.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво