Читај ми!

Prekinuti lanci snabdevanja teško se obnavljaju

Ustaljeni putevi u lancima snabdevanja ozbiljno su poremećeni pa se kao vodeća tema u svetskoj ekonomiji nametnula logistika. Posledice koronavirusa, zastoja u svetskim lukama i nedostatka kontejnera i dalje su intenzivne, a sukob u Ukrajini dodatno komplikuje situaciju. Upravo o tome se razgovaralo prošle sedmice na međunarodnoj logističkoj konferenciji "LOGIC 2022, "koja je održana u Beogradu. Tim povodom sagovornik će nam biti šef Odseka za logistiku Saobraćajnog fakulteta, profesor Milorad Kilibarda.

O 3D štampaču pričali smo kada je bila aktuelna priča o prvoj 3D štampanoj kući. Saznali smo da je reč o novoj tehnologiji , ali ne i za šta sve može da se koristi. Ovog puta imamo novi povod. Na Mašinskom fakultetu instaliran je jedan od najmodernijih industrijskih tri-de štampača. Od prof. dr Mihajla Popovića saznaćemo više detalja o toj tehnologiji i za šta ona može biti upotrebljena.

Život nam se, tokom dve godine pandemije, iz osnova promenio i to će u velikoj meri uticati na to kako će društvo ubuduće funkcionisati. Posebno će na udaru bili mladi. Na koji način i u kolikoj meri se promenio njihov način života naslućuje se iz istraživanja „Stavovi studenata o post kovid periodu", koje su realizovali studenti druge godine Fakulteta političkih nauka sa smera socijalni rad i socijalna politika. O tome ćemo razgovarati sa Jovanom Gočmanac i Marijom Petrović.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво