Читај ми!

Putevima niti

Novi Sad, kao evropska prestonica kulture u 2022. biće domaćin mnogobrojnim izložbama, koncertima, performansima – umetnicima- i domaćim i stranim, koji će se predstavljati tokom cele godine. Zato posebno raduje činjenica da su se u aktivnosti uključili i lokalni – kulturno-umetnički ansambli i centri koji će svojim angažovanjem doprineti da se ova naša -kulturna prestonica- pokaže u što boljem svetlu.

Danas će mladi iz Futoga, otvoriti serijal izložbi, predavanja i radionica, kojima će u fokusu biti - narodne nošnje. Saznaćemo, ovog jutra, kada i šta sve će moći da se vidi.

Posetićemo i Vršac - tamo je u toku izložba „Sjaj ruskih slikara" - i to u jednom od najstarijih Muzeja u Srbiji - osnovanom daleke 1882. Ali i - Centar za povređene i bolesne jedinke - oformljen u delu gradskog parka. To je, posle Palića, drugo prihvatilište divljih životinja u Vojvodini.

Govorimo i o regionalnom udruženju stočara u Leskovcu, deci sa Kosova koja su zimski raspust provela na Goliji, biblioteci u podrumu - u Prokuplju i o tome kako se pišu putopisi.

Sa vama je Ružica Zorkić Radičević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво