Читај ми!

Izbori po novim pravilima

Omikron soj obara rekorde, a vrh ovog talasa, kažu stručnjaci, tek sledi. Zdravstveni sistem je maksimalno opterećen i sve je veći broj zaraženih zdravstvenih radnika. Posebno su angažovani pulmolozi. Koliko novi soj napada pluća, kakve su kliničke slike pozitivnih i kako radi Zavod za plućne bolesti, pitamo na početku emisije dr Katarinu Mijatović.

U Beogradu je otvorena Kancelarija za zaštitu imovine Srba prognanih iz BiH tokom 90-ih. Ovo je važan trenutak za sve koji žele da zaštite svoju imovinu u Federaciji, koja je pokrenula postupak sređivanja katastarskih knjiga. Kao osnov za to uzima se realno stanje na terenu. Šta izbegli i raseljeni Srbi mogu da učine i kako im Kancelarija može pomoći, razgovaramo sa Mlađenom Cicovićem, šefom Predstavništva RS u Srbiji.

Međustranački dijalog koji je vođen tokom prošle godine sa ciljem da se stvore što bolji uslovi za fer i poštene izbore rezultirao je između ostalog i nekim zakonskim rešenjima. Uz saglasnost učesnika u dijalogu biće izmenjeni i pojedini izborni zakoni. Vlada Srbije nedavno je usvojila set izmena izbornih zakona i on će se uskoro naći u Skupštini. O tome razgovaramo sa Milanom Jovanovićem, profesorom na Fakultetu političkih nauka.

Urednik i voditelj Ana Tomašević.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво