Читај ми!

Otvoren konkurs 50:40:10 za stočare

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za bespovratna sredstva za stočare u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu , poznatijeg pod nazivom 50: 40 :10. Proizvođači mleka i mesa, pčelari, kao i vlasnici ribnjaka prijave za konkurs za investicije u unapređenje konkurentnosti mogu da podnose od 24-og januara, do 23-ćeg februara. O dokumentaciji i uslovima konkursa razgovarali smo sa Mladenom Pavlovićem iz Poljoprivredno stručne službe Beograd.

Stočari Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga formirali su udruženje , sa ciljem da ubrzaju rešavanje krize u mlečnom govedarstvu, izazvane niskom cenom mleka i velikim poskupljenjem stočne hrane.

Bez obzira na niske temperature i nedostatak snega,  ozimi usevi u Mačvi trenutno su u odličnom stanju.

U Srbiji je prošle godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za navodnjavanje potrošeno oko 90 miliona kubnih metara vode, što je za trećinu više nego 2020-te. Istovremeno, navodnjavane površine su smanjene za pola procenta, tako da je sada pod zalivnim sistemima nešto više od 52 hiljade hektara, odnosno tek 1 i po odsto obradivog zemljišta. Stručnjaci kažu da ima prostora da se površine pod zalivnim sistemima povećaju i time podignu prinosi i kvalitet poljoprivrednih proizvoda.

U emisiji "Nedeljom za selo" čućete i zašto je okolina Prijepolja idealna za razvoj seoskog turizma. O tome nam je pričala Rada Divac iz Udruženja "Vedrina Polimlja".

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Prvi program Radio Beograda, nedelja, 8,05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво