Читај ми!

Ponos Žandarmerije

Muška karate reprezentacija Srbije osvojila je srebnu medalju na Svetskom prevenstvu u Dubaiju, u konkurenciji takmičara iz 105 zemalja. Vicešampioni sveta u borbama ekipno postali su Slobodan Bitević, Vladimir Brezančić, Stefan Joksić, Ljubiša Marić, Ðorđe Salapura, Ðorđe Tešanović i Bogdan Trikoš. Uz podsetnik da je na istom takmičenju Jovana Preković odbranila titulu najbolje na planeti, nema sumnje da je to bio još jedan veliki trijumf našeg karate sporta. Ljubiša Marić će danas biti naš gost i sumirati utiske iz Dubaija, on je inače član karate kluba Žandarmerija, u kome se- pored takmičarskog pogona- izuzetno vodi računa i o mališanima koji tek počinju da se bave sportom, baš kod njih mogu se naučiti pravim vrednostima i značaju ovog sporta za razvoj u dobre, kvalitetne i čestite ljude, potvrdiće nam to i predsednik KK Žandarmerija Igor Krstin

Još s ponosom u našoj redakciji na zidu čuvamo diplomu za podršku prilikom osnivanja i prvih koraka ženskog fudbalskog kluba Rad i svaki uspeh ovih devojaka uvek nas iskreno obraduje. `Građevinarke` su pre nekoliko dana, ne prvi put, osvojile Kup Srbije na teritoriji Beograda, savladavši u finalnom duelu ekipu Heroja iz Jajinaca, sa kojom se bore i za čelnu poziciju u svom rangu takmičenja , uz opravdane želje da se dogodine zajedno nađu u rangu više. Radost zbog osvojenog pehara sa nama će ovog popodneva podeliti kapiten Suzana Tanasković i njena klupska drugarica sa Banjice Sanja Vukobratović

Govorićemo o aktuelnim dešavanjima iz sveta sporta- od novih evropskih izdanja Crvene zvezde i Partizana, preko reprezentativnih akcija košarkaša i rukometašica, do priče o trofejnom vozaču u kategoriji formule 4 Filipu Jeniću, koji je pre nekoliko dana briljirao na trci u Barceloni. Na Banjici je juče kompletiran i zvanično otvoren kompleks koji će atletičarima omogućiti da na jednom mestu treniraju tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Deo popodneva s nama će provesti i Danijela Kvas, nastavnica koja je pred kamerama održala prvi onlajn čas mališanima širom Srbije. Posle bezmalo dve godine pandemije, čućemo Danijelnine utiske i saznati u kom smeru ide vaspitavanje mladih, koje od 20. decembra očekuje zimski raspust, dotle će svoje znanje sticati isključivo u školskim klupama. Danijela će nam predstaviti i svoje, drugo po redu književno delo koje je pobudilo pažnju javnosti, makar je još u fazi promocije- to je njena `Recitanka`, koja je preksinoć predstavljena i u Biblioteci grada Beograda.

Bavimo se, kao i obično, i brojnim drugim dešavanjima iz sveta sporta, kulture, javnog i umetničkog života, sveta koji nas okružuje. `Požarevac u srcu umetnika`- naziv je izložbe otvorene preksinoć u Galeriji savremene umetnosti u ovom gradu. Izložba fotografija `Kohezija` otvorena je juče u izlagačkom prostoru inicijative `Kwart Bw`, na drugom spratu tržnog centra `Galerija`. Francusko-srpski filmski susreti održavaju se po šesti put, i to u beogradskoj `Kombank dvorani`. Počinje božićni post- šta jesti, kako se ponašati za to vreme, čućemo od nutricionistkinje Veroslave Stanković. `Generalni remont organizma` je jedinstveni priručnik koji nas vodi kroz svet prirodne medicine, savetuje kako da čuvamo zdravlje, a u slučaju bolesti- pronađemo put do ozdravljenja. Autor knjige Milovan Milošević, koji je zvanje doktora stekao u 79. godini života, na svom primeru nas uči kako da zdravlje uzmemo u svoje ruke, očistimo naš organizam i na taj način podstaknemo revitalizaciju i regeneraciju obolelih organa i delova tela. Promociju je Milošević održao u Beogradu, Užicu i Bajnoj Bašti, u čijoj blizini je i njegov rodni Dub, neizostavna baza za pročišćenje misli i organizma.

Posle dve godine od neigranja, na repertoar Opere i Teatra `Madlenijanum` vraća se urnebesna komedija `Koferče`, savremenog ruskog pisca Jurija Poljakova. U Velikoj Plani u toku su 43. `Masukini pozorišni dani`, dok se u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu večeras održava koncert vokalne grupe `Libero` iz Leskovca. Kad smo već kod grada na Veternici, iz štampe su izašle dve studije novinara Danila Kocića- `Leskovački pisci i njihovo doba`, odnosno `Govor Leskovca i juga Srbije među dijalektima srpskog jezika`. U petak, 3. decembra na sceni `Raša Plaović` Narodnog pozorišta u Beogradu biće izvedena monodrama `Nenapisana pisma`, u produkciji Gradskog pozorišta Čačak, čiji je glavni akter glumica Vanja Milačić.

U muzičkom delu emisije čućemo novitete iz karijere mlade regionalne zvezde Mie Dimšić, kao i najavu večerašnjeg koncerta grupe ` E Play`, uz `garnirung` u vidu njihovog novog singla, rađenog sa Bajagom- `Hotel Jugoslavija`. Nova premijera u `Zvezdara Teatru` zakazana je za 4. decembar, u pitanju je komad Đorđa Milosavljevića `Sportsko srce`. U centru Beograda, u Dositejevoj 11, otvorena je nova umetnička galerija `Sanjaj`. Knjižni fond Biblioteke Centar za kulturu Kladovo bogatiji je za nekoliko stotina naslova. Šezdeset godina izložbe fotografija `Zlatno oko` obeleženo je u utorak u Muzeju Vojvodine. U Studentskom kulturnom centru u toku je izložba radova slikarke Lidije Živković, rodom iz Sarajeva - koja za motive najčešće ima ribe vodu i zlato- i Darka Kuzmanovića, diplomiranog vajara, koji se u srcu Beograda predstavlja svojim skulpturama.

Idemo u susret dugo očekivanoj premijeri filma Dušana Kovačevića `Nije teško biti čovek`, čućemo i Mikija Krstovića koji je dobio značajnu godišnju nagradu kolega za najbolje `tumačenje` na svim pozornicama. saznaćemo i u kakvom raspoloženju je počeo još jedan Festival autorskog filma. Nekoliko noviteta očekuje nas u muzičkom delu emisije, zajedno sa šlagom od starih dobrih šlagera, a za pravi recept, standardno, pobrinuće se vitez kulinarstva Milijan Stojanić. U realizaciji emisije učestvuju Ivan Petrović, Katarina Epštajn, Anja Jelić, Vesna Gemović i Đorđe Radosavljević.


Urednik i voditelj je Željko Stefanović 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво