Pripreme za žetvu ozimih useva

U narednih nekoliko dana u Srbiji se očekuje početak žetve ječma, a kombajni bi do kraja meseca mogli da uđu i u polja zasejana pšenicom. Stručnjaci kažu da će se rod kretati u okvirima višegodišnjih proseka. Ratari su zadovoljni interesovanjem trgovaca koji su najavili da će im za te kulutre plaćati više nego prošle godine.

Vinarija Plavinci iz Grocke osvojila je nagradu za najbolje organsko vino Balkana na Regionalnom festivalu vina u Bugarskoj. Nagrađena je Selena iz berbe 2020-te godine od autohtone sorte grožđa Tamjanika. Žiri je u više kategorija ocenio preko 1000 vina iz 16 država.

Emisija Nedeljom za selo proslavila je 75-ti rođendan. Sa Vama smo od 16. juna 1946-te godine. Izazovi sa kojima se suočavaju poljoprivrednici u Srbiji, saveti stručnjaka, informacije o merama državne agrarne politike i život na selu samo su deo sadržaja po kojima nas prepoznajete na Prvom programu Radio Beograda.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji Vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Emisiju su pripremili Nikola Denčić i Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, nedelja 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво