Vesti na romskom jeziku

Porodica Dinčić iz Pirota, koja je živela u portirnici napuštene klanice, bez struje, vode i elementarnih uslova za život, useliće se u novi dom, u kuću koja je u vlasništvu Grada Pirota.

Slušamo priču o 11-godišnjoj šahistkinji romskog porekla, Agati Berkovoj, koja postiže neverovatne rezultate. Osim medalja sa takmičenja u starijoj konkurenciji, Agata je imala priliku da „nadigra" bivšeg šahovskog šampiona, Anatolija Karpova.

Predstavljamo poznatog rumunskog violinistu Georgesa Bulangera. Bio je i dirigent i kompozitor a postavio je osnove lake koncertne i pevane muzike koja se polovinom dvadesetog veka izvodila u renomiranim evropskim restoranima ali i u Buenos Airesu u kome je umro 3 . juna 1958.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво