Читај ми!

Solidarna kuhinja - pomoć a ne milostinja u borbi protiv gladi!

Norveška spada u red evropskih zemalja s najrigoroznijim merama u borbi protiv širenja korone, za razliku od većine skandinavskih suseda koji postepeno popuštaju epidemiološke mere. U tamošnjoj javnosti posebnu buru izazvao je apel vodećih intelektualaca koji su digli glas protiv mere prinudnog karantina u određenim hotelima koje potpisnici upoređuju sa zatvorima. O epidemijskoj situaciji u Norveškoj razgovaramo sa Sanjom Aleksić Floten koja se javlja iz Osla.

Akcija "Solidarna kuhinja" postala je svetla tačka u životima mnogih beskućnika i socijalno ugroženih porodica koje nemaju sredstava ni za najosnovnije životne namirnice. Glavni moto ljudi koji su uključeni u njen rad je solidarnost, a ne milostinja. Koliko smo spremni da pomognemo i da li je pandemija u nama probudila želju da bolje vidimo svet oko sebe, razgovaramo sa Emom Stepanović iz Solidarne kuhinje.

Češka optužuje Moskvu za umešanost u eksploziju u magacinu oružja koja se desila pre sedam godina, dramatično je objavljeno za vikend. Posle rasta tenzija u Ukrajini zbog, tvrdi Kijev, nagomilavanja ruskih trupa u blizini njene granice i novih američkih i evropskih sankcija Moskvi, bila je to još jedna varnica u odnosima Rusije sa EU i SAD. Šta je uzrok varničenja? Šta se realno može očekivati od nagoveštenog susreta Putina i Bajdena, na neutralnoj teritoriji, u najboljoj tradiciji hladnog rata? Geopolitičku prekompoziciju komentariše diplomata u penziji, Srećko Đukić.

Sa vama, Jelena Vidić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво