Zašto rastu cene nekretnina?

I ovoga jutra pripremili smo mnogo zanimljivih tema za naše slušaoce. Veliki procenat onih koji su se oporavili od kovida, mesecima po ozdravljenju su imali simptome koji im otežavaju da normalno funkcionišu. Koji simptomi pokazuju da je neophodno postkovid lečenje? Da li se preporučuje fizička aktivnost 2-3 nedelje po ozdravljenju. Na ta pitanja odgovara pulmolog Tatjana Radosavljević.

Posle godinu i vise dana, koliko traje pandemija, nekako smo se navikli da nosimo maske. Ne svi, ali vecina jeste. Ali ono sto jos nismo naučili jeste da ne znamo gde da bacimo iskorišće masku. Upotrebljene maske mogu da se vide najčešće u dvorištima bolnica i domova zdravlja, na autobuskim stajalistima, na obalama reke, pa cak i u samim rekama I morima. Svakog minuta u svetu se iskoristi i baci tri miliona zaštitnih maski, a mnoge završavaju u prirodi i predstavljaju pravu ekološku bombu.

Kada govorimo o Srbiji, češće se može čuti da ljudi odlaze iz zemlje u inostranstvo, ali u poslednje vreme, nije redak slučaj, da se i vraćaju u domovinu. Kako bi se što lakše snašli, tačnije što lakše došli do novog posla ili nastavili poslovanje, pomoć mogu da potraže od stručnjaka okupljenih u projektu Tačka povratka.

Loznica, Krupanj i Crna Trava šampioni su preduzetništva za prošlu godinu kao najuspešniji promoteri pokretanja novih biznisa i korišćenja nacionalnih i lokalnih podsticajnih mera. Spram svoje veličine, zabeležili su najveći broj novoosnovanih preduzetničkih radnji i preduzeća, kao i korisnika mere poreskog oslobođenja početnika u poslovanju poznate pod sloganom "Startuj legalno".

Gotovo svakog meseca čitamo da su nekretnine u Srbiji sve skuplje i skuplje. Najskuplji kvadratni metar prošle godine plaćen je skoro 10 hiljada evra u Beogradu na vodi, kada je reč o staroj gradnji cene idu i do 4,5 hiljade evra. Tako se po cenama nekretnina, Beograd našao na četvrtom mestu među najskupljim gradovima u Evropi. Sa druge strane, cene nekretnina u Evropi miruju ili su u padu. O tome ovoga jutra razgovaram sa Goranom Rodićem iz Građevinske komore.

U poslednjem satu Jutarnjeg programa Uhvati dan vodimo vas na izložbu starih radio i TV aparata, kao i na izložbu posvećenu 60. godišnjici od Gagarinovog prvog leta u svemir.

Sa vama je Nikolina Miljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво