Читај ми!

Istraživanje "Mama, kako si?" - majčinstvo u Srbiji za vreme pandemije

Centar za mame, udruženje građanki i građana koji podržavaju mame i zalažu se za njihova prava, nedavno je sproveo istraživanje o uticaju pandemije kovida na majke kako bi se saznala i analizirala njihova iskustva tokom krize. Jedan od rezultata ankete urađene neposredno pred Međunarodni dan žena kaže da 68,5% mama u Srbiji ima osećaj kao da će "pući" jednom ili više puta nedeljno, a tek oko polovine ima kome da se obrati za emotivnu ili logističku podršku kada se tako oseća. O tim i ostalim rezultatima razgovaramo sa Jovanom Ružičić, osnivačicom i direktorkom Centra za mame.

U svetlu nada i turista i turističkih agencija u našoj zemlji posle najava iz Grčke i Turske da bi se ove godine ipak moglo, pod određenim uslovima, putovati na te omiljene letnje destinacije, naš sagovornik biće direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA  Aleksandar Seničić.

A odgovore na pitanja kako pojedini advokati zarađuju ogromne sume novca koristeći „rupe" u Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja , zašto su veterinarske stanice u unutrašnjosti Srbije dobile poziv da se jave prekršajnim sudovima koji je ubrzo i povučen i da li nove izmene zakona predviđaju odredbe koje sprečavaju slične vrste zloupotreba reći će nam Milan Marinović, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U "Magazinu na Prvom" i danas o borbi sa koronom - direktoka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Dr Ivana Stašević-Karličić govoriće za naš program o životu između najave novih zatvaranja i odluke manjine, koja ugrožava većinu, da se ogluše o poštovanje već dobro poznatih mera zabrane okupljanja.

Predstavićemo i međunarodni digitalni konkurs za mlade od 13 do 18 godina "Mojih pet minuta" koji je pokrenula Srednja škola "Arhimed", kao i Izdavačku kuću "Komshe", specijalizovanu za objavljivanje bedekera.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво